Cookies & GDPR

ChillingLiving.se använder sig av cookies. En cookie består av en fil som placeras på den aktuella besökares enhet som används för att förbättra funktionaliteten på en webbsida.

Det finns två typer av cookies som används:

  • En permanent cookie som ligger kvar på besökarens enhet under en bestämd tid.
  • En sessionscookie som lagras tillfälligt i enhetens minne under tiden besökaren är inne på en webbsida.

Alla session-cookies försvinner när besökaren stänger sin webbläsare som har använts för att besöka webbsidan.

Användning av cookies

På ChillingLiving.se används cookies i följande syften:

  • Att känna igen dig som besökare och komma ihåg inställningar för att skapa en bra användarupplevelse.
  • Att samla in besökarstatistik på generell nivå. Ingen personlig information om besökaren registreras.

Blockera cookies-funktion och ta bort cookies

De flesta webbläsare tar emot cookies automatiskt. Du kan via din webbläsares inställningar välja att blockera användning av cookies eller radera befintliga cookies. Information cookie-relaterade frågor hittas ofta i webbläsarens hjälpmeny. Vissa funktioner kan sluta att fungera om du väljer att blockera cookie-funktionen.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om cookies på sin webbplats.
​Länk till Post- och telestyrelsen.

Med bakgrund av EU:s dataskyddsförordning General Data Protection Regulation (GDPR) presenterar vi följande information om vår datalagring.

Vi samlar in och arkiverar din data

Vi lagrar personuppgifter för att kunna erbjuda offerter, administrera beställningar m.m. för den löpande affärsverksamheten. Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, exempelvis när du gör förfrågningar och lägger beställningar eller kommunicerar med oss via e-post och andra kanaler där du registrerat dig. Uppgifterna vi samlar inkluderar ditt namn, postadress, e-postadress, telefonnummer m.m. som vi behöver använda oss av för att utföra ett så tydligt samarbete som möjligt till våra kunder.
I vissa fall har person- eller företagsuppgifter hämtats från andra källor så som sökningar via sökmotorer eller en företags webbplats.

Så används data och information som vi samlar in och lagrar

Vi använder personuppgifterna för att kunna ge dig som kund information om offerter och beställningar.
Behålla historik om personer som haft kontakt med oss för att på möjlig väg upprätthålla en vidare kommunikation om så behövs (beställningsuppföljning, returhantering m.m.).
Vi använder session-cookies i vår webbutik så att den ska fungera och för att ge en användarvänlig upplevelse för dig som besöker webbutiken. Samtliga personuppgifter som vi tar emot, tillhandahåller och lagrar används aldrig för något annat ändamål än att administrera beställningar mellan oss som säljare och dig som köpare. Personuppgifter lämnas aldrig ut till tredje part. Vi säljer inte, hyr ut, distribuerar eller på annat sätt gör lagrad data och information tillgängliga för tredje part.

Skäl för användning av dina personuppgifter

När vi behandlar personuppgifter för de ändamål som förklaras i det här meddelandet använder vi oss av våra legitima intressen när det gäller att upprätthålla affärsrelationer och kommunicera med dig som kund/kontaktperson. Vi följer gällande lag och rättsliga rättigheter och friheter i våra affärskontakter.

Hur vi delar informationen vi samlar in

Endast de personer som behöver behandla personuppgifter för ovan nämnda ändamål har tillgång till dina personuppgifter. Vi kan behöva dela vissa personuppgifter med våra leverantörer och transportbolag som kontaktuppgifter eller leveransadresser.

Lagring

Dina personuppgifter sparas för angivna ändamål och så länge du har handlat hos oss. Som ett mål mot ett välmående företag så sparas vissa kunduppgifter för att skapa försäljnings- och resultatrapporter i vårt system. Bokföringsmaterial arkiveras i 7 år enligt gällande lag och makuleras därefter.

Säkerhet

Vi använder säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förluster och mot obehöriga personers tillgång. Vi granskar regelbundet våra rutiner för att säkerställa att våra system är säkra och skyddade.

Dina val och rättigheter

Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar angående personuppgifter som vi lagrar. Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi behandlar och lagrar om dig och du kan alltid begära ett utdrag om detta. Du kan alltid rätta felaktiga personuppgifter eller radera dina personuppgifter.
Du kan när som helst välja att vi skall radera samtliga personuppgifter i vårt system och i samband med det så upphör vår databehandling för ovan angivna ändamål och tar bort dina personuppgifter från vårt system.

Partners där vi delar vissa av era uppgifter

Loopia - Leverantör av serverlösning, webbhotell, e-handelsplattform samt E-posthantering
FortNox - Bokföringssystem
DHL samt PostNord - Transport- och fraktsystem
Payson - Bankkort- och fakturabetalningssystem
SEB - Swish-betalningssystem

Har ni frågor om ovan punkter så är du välkommen att kontakta vårt dataskyddsombud på "dataskyddsombud[.at.]chillingliving.se". Du kan läsa mer om GDPR på Datainspektionens webbplats.

 

Väl mött!
Hälsningar ChillingLiving-teamet